العربية   |    简体中文   |    繁體中文   |    Nederlands   |    English 

PETER VAN DE MERWE

Geschiedenis

De weg naar succes

HET BEGON MET 11 DUIVEN

Peter van de Merwe uit Dordrecht wordt vaak een van de meest getalenteerde internationale duivenmelkers genoemd. Al vanaf de beginjaren vliegt hij op het hoogste niveau maar hoe begon het eigenlijk? 

De liefde voor de duivensport zit in de familie. In 1985 introduceerde oom Piet van de Merwe, Peter in de duivensport. Tot die tijd had Peter interesse in bijna alle dieren. Zijn echte liefde voor duiven begon toen Peter een gewonde duif had gevangen en hem verzorde totdat hij weer klaar was om naar huis te vliegen. Vanaf dat moment had hij zijn hart verloren aan de duivensport. 

Oom Piet zag potentieel in Peter en gaf hem 11 jonge duiven. Vader Arie bouwde een goed hok voor de duiven en Peter werd op 14 jarige leeftijd lid van een postduiven vereniging. Een groep die langzaam aan begon te verouderen kon wel een veelbelovend jeugdlid gebruiken! Peter begon te vliegen en viel al snel in de prijzen. Er werd veel in de kranten geschreven over het nieuwe talent, niet wetende dat toen Peter's kennis en ervaring groeide zijn prestaties nog beter werden! Al snel werd het hok voor de 11 jonge duiven te klein. Een nieuw hok van 21 meter, op het zuid-oosten, werd gebouwd, zijn kolonie groeide en meer hokken volgden.

HET VERVOLG

Zijn indrukwekkende begin in de tachtiger jaren werd vervolgd door succes in de jaren negentig. Peter behaalde vele overwinningen tegen enorme duiven aantallen. Zelfs als jeugdlid behaalde hij al een Nationale overwinning, iets waar veel duiven liefhebbers hun gehele leven van dromen! In de daarop volgende jaren haalde hij maar liefst nog 6 eerste NPO prijzen. 

Peter trouwde met Nathalie en samen kregen ze dochter Gwen. Met het gezin compleet en de hulp van vader Arie, zette Peter alles opzij om de beste duiven op hok te krijgen en het hoogst haalbare niveau te bereieken. Zijn grootste droom bereikte hij in 2001 toen zijn 'Gwen' de eeste nationale jonge As Duif van Nederland werd.

Jaren van hard werken om de beste duiven te kweken heeft zijn vruchten afgeworpen....al jaren lang behoort Peter tot de elite in de internationale duivensport.

 

 

 

Peter van de Merwe
Peter van de Merwe

NIET TE STOPPEN

Peter heeft ongeveer 46 vlieg koppels, waarvan hij met beide duiven vliegt. Vanuit de vliegduiven en kwekers worden ongeveer 80 tot 100 jonge duiven gekweekd. Het hok van de jonge duiven is verdeeld in twee stukken van beiden 4 meter. In 2 andere hokken van 2,5 meter zitten 25 kweek koppels.

Inmiddels vliegt Peter al bijna twintig jaar aan de top, behaalde maar liefst 24 NPO overwinningen en haalde verschillende malen de titel voor beste Nationale As duif. Gedurende de laatste tien jaar won Peter van de Merwe ruim 100 eerste prijzen in grote wedstrijden tegen duizenden duiven. Nazaten van zijn ijzersterke kweekhok excelleren tevens wereldwijd. Wat een talent!

Peter van de Merwe
Peter van de Merwe

MORE ABOUT PETER

Read more about Peter's pigeons.

2017/18 brochure

Top duiven

Pipa Brochures:
PCE3 Peter vd Merwe Pipa book [English]
PCE3 Peter vd Merwe Pipa book [Chinese]

PIPA articles (Dutch):

Peter en Gwen van de Merwe tonen opnieuw hun klasse op Argenton met 1,2,5 en 6 op 8.125 duiven 
Peter en dochter Gwen van de Merwe leveren ook in 2016 weer prestaties van het hoogste niveau
Peter van de Merwe heeft de primus op Pont St Maxence van het Rayon Oost van de afd Zuid-Holland
Peter van de Merwe is in het bezit van de beste Asduif jong PIPA-ranking Nederland 2015
Peter van de Merwe grijpt volmaakte triologie 2015

Peter Van De Merwe (Dordrecht, NL) blinkt weer uit met oud en jong in 2014
Peter van de Merwe (Dordrecht, NL) presteert ook in 2013 fenomenaal op de teletekstvluchten
Peter van de Merwe (Dordrecht, NL) legt op eerste dagfondvlucht vanuit Chateaudun heel Zuid-Holland wederom zijn wil op!
Peter van de Merwe (Dordrecht, NL) in top seizoen naar twee afdelingszeges
Peter van de Merwe (Dordrecht, NL) spreidt zijn vleugels en verovert de wereld
Peter, Nathalie en Arie van de Merwe Generaal kampioen Samenspel Drechtsteden
Peter van de Merwe - Dordrecht (NL) In 2009 stond er totaal geen maat op de prestaties van zijn duiven!

Peter van de Merwe - Dordrecht (NL) - 1e Blois afdeling 5 tegen 12.147 duiven
Van de Merwe Peter wint Nationaal Ablis, Afdeling 5/Zuid-Holland
Van de Merwe Peter, Dordrecht (NL)
Van de Merwe Peter, "Absoluut onnavolgbaar in 2006
Van de Merwe Peter wint NPO-vlucht Chantilly, Afdeling 5/Zuid-Holland (2006)

Peter van de Merwe
Peter van de Merwe
;

Over Peter

Peter van de Merwe is al jaren lang een ster in de internationale duivensport. Jaar na jaar behalen zijn duiven de beste resultaten en afstammelingen van zijn kolonie presteren op het hoogste niveau in het binnen- en buitenland. Met kweek doffer 'Replay' aan het hoofd van de kolonie lijkt hij onverslaanbaar!

 

Gesponsord door:

Peter van de Merwe © 2014. All Rights Reserved.